Κανόνες για την σωστή περιποίηση των μαλλιών.!!!


                   ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

1) Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί και βράδυ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες.

2) Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα. Σε τέτοια περίπτωση, είναι
προτιμότερο να τα μαζεύετε.

3) Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν. Είναι καλύτερα κάθε 3 μήνες να κάνετε αλλαγή. Αφού επιλέξετε το κατάλληλο σαμπουάν για τον δικό σας τύπο μαλλιών ,λούζεστε αργά και το αφήνετε τουλάχιστον 5 λεπτά για να απορροφηθούν τα καλλυντικά συστατικά του προϊόντος από τον πυρήνα της τρίχας.

4)Ιδιαίτερα επιβλαβείς παράγοντες για την υγεία των μαλλιών θεωρούνται η υγρασία, το αλκοόλ (προϊόντα styling που περιέχουν αλκοόλ)και τα αλκαλικά σαμπουάν.

5)Χρησιμοποιείτε το conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών και όχι στις ρίζες.

6)Μη φοβάστε την ενυδάτωση. Τα βαμμένα, σγουρά ,και τα μαλλιά με περμανάντ και ισιωτική ,έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, διαφορετικά γίνονται θαμπά , ξεθωριάζουν, φριζάρουν και σπάνε εύκολα.  Γι'αυτο λοιπόν είναι απαραίτητη η χρήση ενός καλού conditioner σε συνδυασμό με μια εξειδικευμένη μάσκα.

7)Αποφύγετε το συχνό λούσιμο διότι το σμήγμα που παράγει το τριχωτό της κεφαλής είναι αναγκαίο για την θρέψη της τρίχας. Προτιμάμε πάντα το χλίαρο προς κρύο νέρο ,γιατι το ζεστό εκκρίνει σμήγμα .Αποφεύγουμε επίσης το έντονο μασάζ στο κεφάλι γιατί έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται τα μαλλιά μας σύντομα λιπαρά και θαμπά.

8) Για υγιή και ζωντανά μαλλιά είναι απαραίτητη η συνεχής ενυδάτωση του οργανισμού .Έτσι διατηρούνται τα μαλλιά ενδυναμωμένα και χτενίζονται ευκολότερα .Επιπλέον η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη αφού συντελεί στην καλή εμφάνιση των μαλλιών και περιέχουν 25% νερό.

9)Μελέτες έχουν αποδείξει πως η εμφάνιση και η υγειά των μαλλιών μας σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα της διατροφής μας. Ακόμα ασθένειες ,φάρμακα ,ορμονικές διαταραχές ,αγχός ηλικία και κληρονομικότητα ,είναι παράγοντες που συντελούν στην κακή εμφάνιση των μαλλιών μέχρι και την πτώση τους.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ